Miért pont velem?

Ahogy már az üdvözlésben is olvashattad, 16 éves korom óta tart a szerelem az olasz nyelvvel, az olasz kultúrával, az olasz emberekkel. Ezt a szeretetet, lelkesedést igyekszem átadni minden tanítványomnak.
De mivel mindannyian mások vagyunk, mindenkivel más úton lehet elérni ezt a célt. Van, akinek be nem áll a szája, csacsog folyamatosan, van, aki az irodalom szerelmese. Akad, akit a finom olasz sütireceptek sarkallnak a tanulásra, mást az olaszországi sportolói karrier vagy az, hogy hamarosan indul Olaszországba dolgozni. Valaki a nyaralását tervezgeti, s útleírásokat olvas olaszul, más pedig a szerelmével szeretne az anyanyelvén kommunikálni. Így hát mindenkivel onnan közelítjük meg a nyelvet, ahonnan a számára a legérdekesebb.
S hogy aztán a végén mindenki megtanul olaszul, arra a hosszú évek során gyűjtött tapasztalatom, s az az igényesség a garancia, hogy számomra is fontos, tanítványaim képesek legyenek bármilyen élethelyzetben kommunikálni olaszul, s hogy ezt ne akármilyen nyelvhelyességgel tegyék!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése