BENVENUTI!

Kedves Látogató! Üdvözöllek az Olasz Sarok-ban!
Molnár Ági vagyok, olasz nyelvtanár, tolmács és fordító.
Itt, a sarokban lehetőség kínálkozik arra, hogy az olasz nyelv szerelmesei, vagy azok, akik érzik a vonzódást e gyönyörű nyelvhez, illetve Olaszország és kultúrája iránt, még közelebb kerüljenek vonzalmuk tárgyához, szerencsés esetben a segédletemmel.
Számomra a szerelem 16 éves koromban érkezett el, amikor hála gimnáziumi tanáromnak, eljutottam egy olasz nyelvi fesztiválra, a Festival d’Italiano –ra. Itt, ugyan még csak egy éve tanultam olaszul, megtapasztaltam, micsoda fantasztikus érzés ezen a dallamos nyelven megértetni magadat hús-vér olaszokkal. Olyan elementáris erővel ért az élmény, hogy onnantól mást sem szerettem volna, csak minél többet tudni olaszul, életem e nyelv körül forgott. Minden évben visszatértem a fesztiválra is, ennek köszönhetően jutottam ki először – már úgy, hogy beszéltem olaszul – Olaszországba, s egyenes út vezetett természetesen az olasz szakra is.
Immár 15 éve foglalkozom nyelvtanítással, de ez sosem csak a nyelv tanításáról szólt nekem: az olasz, mindamellett, hogy egy csodálatos nyelv, eszköz is, melynek segítségével megértetheted magad egy másik néppel, egy másik kultúra szülötteivel, közelebb kerülhetsz Olaszország varázslatos sokszínűségéhez, gazdagodhatsz, több lehetsz általa. Én pedig több lehetek általad, mert minden ember egy külön kis világ, s számomra az is újabb és újabb felfedezést jelent, mikor megismerhetek egy új embert, s bevezethetem egy számára addig ismeretlen világba.

7 megjegyzés:

  1. Kedves Ági!
    Egész hosszan írtam neked, de vacakol a gépem a freemailnél, de ahogy rendben lesz átküldöm. A fiam tanulna nálad...
    Tavaly kértük, hogy legyen olasz oktatás az angol mellett, de csak ketten jelentkeztek, így nem indult osztály. Majd bővebben erről.
    Üdvözöllek:Alma néni /tegezz nyugodtan/ :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Alma néni!:)
    Akkor várom a leveledet!
    Addig is szép napokat!
    Ági

    VálaszTörlés
  3. Kedves Ági,
    rettenetesen működik a levelező oldalam, de mindenképpen jelentkezem majd, a szeptemberi költözés után. Most nagyon összejöttek a dolgok, mert nyáron a hivatalnokok is nyaraltak. De végre ősz van. Az ősz mindig a kedvencem volt a tél után...
    Milyen jó lenne, ezt olaszul írni neked! Na, majd a fiam... Szerinte 2-3 évig fog nálad tanulni,míg vizsgát mer majd tenni. Egy kezdőnél 3 év szép idő.Ismerek olyan embert, akinek 33 év sem volt elég ahhoz, hogy magyarul megtanuljon rendesen...Azért itt már gond lehet...
    Ági, ugye szombati napot is lehet választani nálad a tanulásra?
    üdvözöllek: Alma néni

    VálaszTörlés
  4. Kedves Alma néni!
    Sajnos a freemail-es fiókom engem is gyakran megtréfált már, remélem, hamarosan megjavul!
    A lelkesedésedet látva, Neked is jólesne néhány olaszóra!:)
    Sajnos szombatonként nem tanítok, de ha aktuális lesz a kérdés a fiadnak, mindenképp keressetek meg, hátha találunk ideális megoldást!
    Addig szerencsés költözést, gyors ügyintézést kívánok!
    És persze szép őszt (buon autunno!:)

    Ági

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, neked is szép őszt:)

    VálaszTörlés
  6. Szia, Ági.
    Ígértem, hogy szeptemberben jelentkezem, de sajnos nem sok minden változott az életünkben, minden lassan halad és csúszik, még mindig a költözés előtt állunk, pedig már nyáron túl akartunk lenni a dolgon. Ami a nyelvtanulást illeti, hiába szeretnénk, ha akadályai vannak, pl. a fentiek, és a napi 8 órás tanterv, plusz ilyen-olyan korrepetálások, tehát, ha lesz ebből még idén valami, akkor is csak a szombati nap lenne jó a tanulásra, mert egyszerűen nincs hétköznap idő erre, Te pedig szombaton nem tanítasz, ha jól értettem.Mindenesetre még jelentkezni fogok. Minden jót, szép napokat kívánok, és sok-sok tanítványt!

    VálaszTörlés
  7. Kedves Alma néni!
    Sajnálom, hogy csúsznak a dolgaitok, nem lehet könnyű tűkön ülni és várni, hogy végre birtokba vehessétek az új lakást. Kitartást kívánok az ügyintézéshez és türelmet a várakozáshoz! Utána pedig élvezzétek az új helyet!:)
    Ha úgy alakul, mégis jó valamelyik hétköznap, mindenképp szóljatok!
    Kellemes októbert!
    Ági

    VálaszTörlés